WP Menubar error: File headertop.css not found in /var/www/virtual/antiakw/chain-reaction-tihange/wp-content/plugins/menubar/templates/CSSmb_46!

WP Menubar error: Function wpm_display_CSSmb_46() not found!
Nieuws

Duitse overheid helpt mee de scheurtjescentrales draaien

Om kerncentrales energie te laten produceren, hebben ze brandstofstaven nodig.

Dit geldt natuurlijk ook voor de scheurtjescentrales Doel III en Tihange II. De bevoorrading voor deze kapotte centrales komt uit een verrijkingsfabriek in Lingen. Radioactieve brandstaven kan je natuurlijk niet gewoon kopen bij de supermarkt of een tankstation.  Uitbater Engie Electrabel heeft daarom onlangs 50 leveringen besteld bij de verrrijkingsfabriek Advanced Nuclear fuel in Lingen (Duitsland) om de scheurtjescentrales te voorzien van brandstof.

De Duitse douane ( BAFA/Federaal Bureau voor economie en uitvoercontrole) heeft hiervoor vergunningen verleend. Hierover zijn wij ontstemd, onder meer omdat de Duitse overheid vaak vraagt om de kapotte kerncentrales te sluiten.

Daarom hebben we onlangs een kleine actie gedaan aan de Duitse ambassade in Brussel.