WP Menubar error: File headertop.css not found in /var/www/virtual/antiakw/chain-reaction-tihange/wp-content/plugins/menubar/templates/CSSmb_46!

WP Menubar error: Function wpm_display_CSSmb_46() not found!
Nieuws

Nieuws burgercomité Westelijke Mijnstreek

Beste mensen,

Zoals afgesproken nodig ik jullie allen van harte uit voor eerste bijeenkomst Burgercomité Stop Tihange Sittard-Geleen op woensdagavond 17 mei, Café Bloem Markt 30 in Sittard. We bespreken dan hoe we veel inwoners kunnen gaan mobiliseren voor de internationale mensenketting op zondagmiddag 25 juni a.s. en alle recente informatie wordt dan gedeeld. Belangrijk dat veel mensen komen, probeer in eigen kring organisaties te motiveren mee te gaan doen!

Mededelingen en nieuws

Whitepaper Tihange

In deze Whitepaper is alle informatie, over met name de scheurtjesreactor van Tihange2, op een rijtje gezet. Na toetsing door Wise is dit document opgemaakt. Een mooi document om mensen te informeren over wat er allemaal speelt. Doe er jullie voordeel mee! Whitepaper kernenergie en Tihange

Gemeenteraden spreken zich uit en steunen actie 25 juni

De gemeenteraden van Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Heerlen hebben in moties zich unaniem achter de acties op 25 juni gesteld en roepen hun Colleges op mee te werken aan ondersteuning van de actie. In Sittard-Geleen wordt er achter de schermen ook gewerkt aan politieke uitspraak. Het zou een mooie steun zijn en als er bv een goed artikel in de Gemeentelijke Stadskrant van Mei/Juni kan komen met oproep aan inwoners om mee te doen zou dat mooi zijn. Ook een klein bedrag beschikbaar stellen aan ons Burgercomité kan ons helpen bij te maken onkosten voor flyers en affiches. Op 17 mei hopen we jullie bij te praten over gemeentelijke ondersteuning.

Mama’s Pride festival in Geleen

Komend weekend is er in Geleen het muziekfestival MamasPride in Burgemeester Damenpark. Ik heb er een lichtreclame aangeleverd voor hun doorlopende beeldscherm voor de mensenkettingactie op 25 juni. De kosten van 75 euro nemen we mee in totaal van kosten die we gaan maken en waarvoor wellicht gemeente een potje beschikbaar stelt. Op de affichewand mogen we onze actie aankondigen.

Op zondagmiddag 14 mei wil ik graag met bakfiets en aantal mensen in witte pakken op straat bij het Festival gaan staan om affiches en flyers te verspreiden! Er lopen op moederdag altijd veel mensen op en rond het festivalterrein die we dan mooi kunnen bereiken. Ik zoek 3 a 4 vrijwilligers die tussen 14u00 en 17u00 samen flyers en affiches uitdelen op straat (Beekhovenstraat) bij het Festivalterrein.  Laat het me voor donderdag weten als je wil paar uurtjes wil meedoen, dan bel/mail ik voor praktische afspraken.

Landelijk/provinciaal wordt gewerkt aan aanwezigheid op en bij Pinkpopfestival. 17 mei kunnen we hier meer over vertellen en of er vrijwilligers nodig zijn.

De eerste 10.000 aanmeldingen zijn binnen!

De Aachener Zeitung melde op 4 mei dat er zich reeds 10.000 deelnemers op de website hebben aangemeld voor deelname aan de mensenketting! Dat is hoopvol nieuws en het bruist in de hele Euregio van activiteiten om de actie tot een succes te gaan maken. In Meerssen organiseert de lokale milieugroep een informatieavond waarbij o.a. ook Peer de Rijk van Wise weer het woord zal voeren. Als er mensen zijn die zich nog eens goed willen laten informeren of anderen in hun omgeving daar op willen wijzen : dinsdagavond 16 mei, 19u30 Tihange avond in Gemeenschapshuis de Stip,  Past. Dominicus Hexstraat 10 in Meerssen.

Fietstocht en carpoolactie vanuit Sittard-Geleen

Mensen willen weten hoe kan ik op zondag 25 juni gaan meedoen?  Twee mogelijkekheden moeten we 17 mei bespreken en vaststellen als acties vanuit Sittard-Geleen:

  • Gezamenlijke fietstocht met bv picknick . Vertrek 12u00 vanaf parkeerplaats Glanerbrook via Schimmert-Haasdal-Geulhem naar Margraten. ( ca 1,5 uur fietsen, langs parcours picknick, dan om 14u30 de actie en terug omstreeks 17u00) We zoeken coordinator die dit verder wil organiseren.
  • Carpool actie, verzamelen om 13u00 bij Glanerbrook en dan via carpool samen naar de plek waar organisatie ons nodig heeft om mensenketting te vormen, waar precies horen we zo spoedig mogelijk. Of gaan we ook samen een bus organiseren??? Als gemeente gaat ondersteunen kunnen die wellicht een of meerdere bussen sponseren???
  • Wellicht gaan een aantal mensen dat weekend kamperen op camping langs parcours en vandaar uit samen mee doen aan de actie. Daarover op 17 mei ook meer nieuws over welke camping we als uitvalsbasis gaan nemen.

Affiches, flyers en stickers

Ik poog van alles er 17 mei voldoende bij me te hebben zodat iedereen voor eigen kring er mee aan de slag kan!! Je kunt nu al veel (digitaal) doen, vul die informatie na 17 mei aan met gegevens over mobiliseren in Sittard-Geleen en dan precieze tijden fietstocht en carpool-actie . Op www.wisenederland.nl/25juni staat veel info!! Deel het via facebook, twitter etc.

 

Tot woensdagavond 17 mei, samen kunnen we veel!

 

Jan Muijtjens

Burgercomité Stop Tihange Sittard-Geleen

06 23559780