WP Menubar error: File headertop.css not found in /var/www/virtual/antiakw/chain-reaction-tihange/wp-content/plugins/menubar/templates/CSSmb_46!

WP Menubar error: Function wpm_display_CSSmb_46() not found!
Nieuws

Bijeenkomst Sittard-Geleen een succes!

Op woensdag 5 april vond in Sittard de succesvolle informatieavond over de kerncentrales van Tihange plaats. Met ca. 70 mensen een mooie opkomst en wat heel verheugend is: zes politieke partijen in Sittard-Geleen en ca. 25 burgers hebben aangegeven komende tijd mee te willen doen in Burgercomité Sittard-Geleen/ Westelijke Mijnstreek.

Zij zullen mensen gaan informeren en mobiliseren voor de grote Euregionale publieksactie op zondagmiddag 25 juni. De mensenketting van Aken via de provinciale weg langs Gulpen en Margraten tot Maastricht en dan zuidwaarts via Luik tot bij de poort van kerncentrales in Tihange.

Er werd gesproken over het organiseren van een fietstocht vanuit Sittard-Geleen naar de plaats in de ketting inclusief picknick; flyeracties; een of meerdere bussen organiseren; en kampeerliefhebbers op te roepen om in de buurt te kamperen en zondagmiddag samen mee te doen. Meerdere mensen wilden meteen verenigingen, politieke partijen en de achterban op het werk mobiliseren. Er was dus meteen al veel actie!

Een verslag van de informatieavond en de twee PowerPoint presentaties staan op de lokale website van GroenLinks:  https://sittard-geleen.groenlinks.nl/nieuws/

Het Youtube filmpje op deze site is ook mooi bruikbaar voor plaatsing op Facebook, Twitter etc.  Kijk er maar eens naar: https://www.youtube.com/watch?v=gcwc2X0l4fM#action=share

Op woensdag 17 mei, om 20.00 uur is het vervolg. Burgercomité Sittard-Geleen/ Westelijke Mijnstreek komt dan samen in café Bloem, Markt 30 in Sittard. Wees welkom!

Wilt u ook in uw woonplaats een burgercomité opzetten of deelnemen aan een al bestaand burgercomité? Neem dan contact op met Margit Végh via 25juni@wisenederland.nl